donderdag 3 mei 2012

Eerste verkoop succesvol!

Hoi!

Afgelopen Koninginnedag was erg succesvol verlopen voor CupCake Couture, na dagenlang gebeden te hebben voor mooi weer. Was het de mooiste dag van de week, Heerlijk weer niet te warm precies goed.

De voorbereiding.
Omdat ik versheid van producten erg belangrijk vind besloot ik de producten een dag van te voren te maken. Dit hield in; 
*25  x Dana Karrot ( Wortel-cupcake met vanille en aardbeien toef)
        x DiOreo  ( Choco cupcake met Oreo koekjes toef)
        x Raebow Louboutin ( Vanille smaak in alle kleuren van de regenboog)
        x Moschino Mojito ( Cupcake gemaakt met alle ingrediënten van een Mojito )
        x Koko Chanel ( Kokos cupcake speciaal voor de kinderen in Koekiemonster thema)
        x Vanille Versace ( Vanille cupcakes)

dat hield dus in 150 cupcakes waarvan 32 mini's om te proeven.

Daarnaast heb ik 50 cakepops gemaakt en 18 whoopies in de smaken Pinda, Choco en Pistache.

ik kan je verzekeren dat er in de supermarkten bij mij in de buurt alle pakjes roomboter en poedersuiker uitverkocht waren.

De avond van te voren begon ik aan de cakepops ik besloot deze te decoreren in de kleur van de Nederlandse vlag. Door alle hectiek ben ik vergeten foto's te  maken de foto's die er staan zijn gemaakt door mijn zusje en vriendin Clarissa die er ook een stuk over geschreven heeft in  haar blog.

Toen de cakepops klaar waren het decoreren zou ik bewaren voor de ochtend begon ik met frisse moed aan de cupcakes ( hoe erg ik me daarin vergist heb!!) Ik bedacht me dat het misschien een idee was om mijn oreo cupcake receptuur aan te passen BIG MISTAKE #JuliaRoberts voice dus heb 2x zo lang over de oreokoekjes gedaan. 175 cupcakes gebakken zonder hulp, waarvan er 25 linea recta in de prullenbak belanden.
Oreo Cupcakes

 Het was een werkje maar het was het waard. Zondagmiddag om 3 uur begonnen en zondag op maandagnacht om 3 uur snachts gestopt ( Toen had ik nog de Mojito cupcakes om te moeten maken, alle cupcakes om te versieren had alleen de wortel-cupcake gedaan en alle whoopies moesten nog gemaakt worden incl vulling!!) Dus besloot ik mijn wekker weer om 05.24 te zetten om door te kunnen gaan tot 9 uur in de hoop dat ik alles op tijd af zou hebben. Om 11 uur zou de vrij markt starten en moest ik dus in vol ornaat daar klaar staan. 
Toen mijn schoonmoeder voor de deur stond om 08.00 uur, had ik net alle cakepops gedecoreerd, alle cupcakes af en  bezig met alle toppings van de cupcakes ( De whoopies waren nergens te bekennen).
Waarop we besloten dat zij alvast naar het kraampje zou gaan en het geheel aankleden in de CupCake Couture kleuren. Dan kon ik nog rustig doorgaan.
Aangezien ik een koeling tot mijn beschikking had heb ik alle crèmes voor toefjes gemaakt om vanuit mijn koelkast in de koeling te zetten en ging ik ter plaatse decoreren. De wortel-cupcakes en de cake pops waren toch al af en die kon ik daar dan alvast verkopen.
Om 11.00 uur precies vertrok ik van huis met mijn hele hebben en houwen. Aangekomen op de markt was het gelukkig nog heel erg rustig en heb ik op mijn gemak de cupcakes kunnen versieren en de whoopies kunnen vullen.

Achteraanzicht Kraampje met voorop de whoopies
Vooraanzicht met Wortelcakes/Cookiemonster/Oreo en cakepops

De verkoop.

In het begin ging de verkoop erg langzaam mensen liepen langs de stand en dachten dat de Cupcakes nep waren van piepschuim ofzo, mijn schoonmoeder moest ze steeds verzekeren dat deze toch echt wel echt waren.De visitekaartjes gingen wel als hete cupcakes over de toonbank. nadat ik klaar was met de Koekiemonster cupcakes en deze in de koeling geplaatst had ging de verkoop een stuk sneller en kwamen ook een hoop geintereseerde mensen langs sommige voor een praatje anderen om te vertellen dat ze thuis ook cupcakes maakte en 1,50 te duur vonden voor cupcakes, mensen die cakepops op tv hadden gezien en wilde weten hoe ik ze gemaakt had. Sommige mensen kwamen wel 2 of 3 keer om cupcakes te kopen en zelfs om mee naar huis te nemen had mooie cupcake doosjes gekocht waar 1 of 6 stuks in konden. De doosjes van 6 stuks waren al snel op.Ook de mini cupcakes om te proeven was een geslaagd idee. Halverwege de dag kwam er versterking in de vorm van mijn zusje ( de mensenlijke rekenmachine), me nichtje, mijn moeder en Clarissa (De verkoop-talenten) en ging de verkoop als een speer, al gauw moest ik steeds meer decoreren.
Uiteindelijk gingen de DiOreo en de Koekiemonster als eerst op gevolgd door de wortelcupcake, van vanille heb ik uiteindelijk geen een verkocht en regenboog en mojito 10 stuks. 

Van boven naar beneden Mojito/wortel/regenboog
Wat betekend dat ik van de 150 cupcakes 100 verkocht heb van de whoopies heb ik alles verkocht, dit had ik niet verwacht omdat whoopies toch niet echt bekend zijn. Ook de cakepops waren uitverkocht.
de laaste cakepops van de dag


Uiteindelijk een superomzet gedraaid voor de eerste keer en ik zal zeker vaker op dit soort markten gaan staan om mijn naamsbekendheid te vergroten en hopelijk komen er snel meer bestellingen. Ik zal hiervoor wel moeten herinneren om foto's te blijven maken dit wil ik nog wel eens vergeten!!

XOXO


Geen opmerkingen:

Een reactie posten